Строителна техника

6 / 2019 (09.12.2019)
41

Линия 3 на софийското метро ще бъде напълно готова през 2025 година.

Започна строителството на тунел Железница от автомагистрала Струма.

Първата в България шнекова машина за хоризонтално сондиране American Augers 60-1200.

Премиерата на новия челен товарач Komatsu в 24-тонния клас – WA475-10.

Линия 3 на софийското метро ще бъде напълно готова през 2025 година. Проектът е разделен на 4 етапа. В началото на декември ще започне тестването на системите. През януари - февруари готовите метростанции трябва да бъдат отворени за пътници.

Започна строителството на тунел Железница от автомагистрала Струма, както и на пътните участъци непосредствено преди и след него. Съоръжението ще е с дължина около 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.

Фирма Дефиго ООД достави първата в България шнекова машина за хоризонтално сондиране American Augers 60-1200. Тя е много подходяща за изграждане на газопроводи и други проекти, които са свързани с полагане на тръби.

Тест драйв на Писта де ла Сарт, виртуални симулатори и специална програма в партньорство с Porsche. Това бяха само част от изненадите по време на премиерата на новия челен товарач Komatsu в 24-тонния клас – WA475-10.

 

В брой 6 / 2019 на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА можете да прочетете още:

 

D3 серията на Caterpillar

60 години багер-товарачи Mecalac

Колесният товарач Hitachi ZW250-6 – качество без компромиси

Първи доставки на уникални машини Volvo

Челният товарач Case – eдна машина, редица възможности

Bobcat разгръща дейността си

Новият багер DX350LC-7 на Doosan

Hyundai CE – надежден партньор в тежката индустрия

2019 година през погледа на СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА

5 / 2019 (02.10.2019)
37

На Международния технически панаир в Пловдив бяха представени известни световни марки за строителна техника.

Зет и Ем Прайвит Ко. представи впечатляваща експозиция от машини за работа в строителството, кариерите и мините.

Сътрудничеството между Стротех Инженеринг и италианския водещ производител Magni Telescopic Handlers. 

При голямо търсене на пътно-строителна техника силни са машините на Wirtgen Group.

По време на тазгодишния Международен технически панаир в Пловдив бяха представени известни световни марки за строителна техника. Водещи компании демонстрираха хитови модели багери, самосвали, валяци, претоварващи машини, телескопични товарачи, съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт, за направа на канали и др.

Зет и Ем Прайвит Ко. отново се представи със стилен щанд и впечатляваща експозиция от машини за работа в строителството, кариерите и мините. Сред експонатите ясно се открояваха новото шесто поколение багери и челни товарачи Hitachi, както и дъмпер Bell от настоящата серия Е.

В началото на 2019 г. започна сътрудничеството между българската компания Стротех Инженеринг АД (основен представител в сферата на строителната техника на марките Hyundai, Kramer, Indeco, Weber, Keestrack, VTN) и италианския водещ производител Magni Telescopic Handlers. Това ново партньорство е предпоставка за големи успехи на българския пазар и за двете дружества.

В сезона на летните ремонти в страната от фирмите изпълнители имаше голямо търсене на пътно-строителна техника. Традиционно силни в тази сфера са машините на Wirtgen Group.

В брой 5 / 2019 на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА можете да прочетете още:

Костадин Чуклев, технически директор на Импулсно уплътняване ООД: Импулсното уплътняване на земни основи е по-бързо и по-евтино

Doosan Quarry Days 2019

Новият Volvo EC200E, синоним на горивна ефективност и производителност

Още премиери от Kaeser Kompressoren

Инж. Пламен Джонгов, управител на Петрус ООД: Компания ни е изключителен пред­ставител на Lotus за България

Багер-товарачите Case CE

Продажбите на багери се увеличават през 2019

4 - ПРОМОЦИЯ / 2019 (02.09.2019)
32

Пътната фреза CAT PM310

Официален представител на Powerscreen, Terex Washing Systems и Terex MPS

Най-новите машини Hitachi в Огняново К АД

Пътната фреза CAT PM310 вече може да бъде видяна и по обектите в България. Новият модел бе официално въведен в експлоатация у нас. Той бе използван от бургаска фирма за преасфалтиране на път в бургаското село Славянци, част от републиканската пътна мрежа.

От 1 юли 2019 г. СИ ЕМ ЕЛ България (CML Bulgaria) е официален представител за страната на световноизвестните брандове Powerscreen, Terex Washing Systems и Terex MPS. Powerscreen предлага пълната гама на мобилно трошачно и пресевно оборудване. Terex Washing Systems е водещ производител на миещи пресевни инсталации, като гамата включва стационарни, модулни и мобилни машини. Terex MPS предлага пълна гама от модулни, преносими и стационарни трошачно-пресевни инсталации.

Най-новите машини, в които дружеството Огняново К АД инвестира през последната година, са два челни товарача Hitachi ZW310-6, съчленен самосвал Bell B45E и верижен багер с права кофа Hitachi ZX890H-6 LD. Всички те са доставени от официалния представител на тези марки за България, Зет и Ем Прайвит Ко.

Посетихме ботевградската фирма Мирком-БГ ООД, собственик на първия в България гуменоверижен багер-товарач Mecalac 6MCR, доставен наскоро от официалния представител на марката Роланд Трейдинг.

Международният технически панаир в Пловдив 2019 ще бъде сцената, на която фирма Прайм Технолоджийс ще представи гамата строителна и селскостопанска техника на своя партньор Yanmar, световния лидер в областта на компактната техника.

В брой 4 / 2019 на сп. СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА можете да прочетете още:

XCMG: Стабилно и солидно

Sany: Европейските багери на Sany

Montabert: Специалисти по разрушаване – и не само

Това е Caterpillar

Liebherr: Мегащанд на мегаизложение

Wirtgen: Над всички класации и измерения

Bell: Практични решения за различни приложения

Thyssenkrupp: Революция в синьо

Новата А-серия на Hyundai CE

Volvo с поглед към бъдещето

Case CE представи новия Клуб на операторите

Bobcat: Първият еднотонен електрически минибагер

Начало