Камиони

10 / 2019 (09.12.2019)
43

Новият Actros е Международен камион на 2020 г. 

Решението с водородни камиони HYUNDAI печели наградата TRUCK INNOVATION AWARD 2020.   

Ford Transit Custom Hybrids с наградата Ван на годината 2020.

Iveco S-WAY - много нови възможности.

DAF CF Electric набира скорост.

Новият Actros е Международен камион на 2020 г. Новият Mercedes-Benz Actros беше избран за Международен камион на 2020 година. Изборът беше направен от Международното жури ITOY (International Truck of the Year), което се състои от 24 журналисти и водещи редактори от 24 издания, сред които и списание КАМИОНИ.

Решението с водородни камиони HYUNDAI печели наградата TRUCK INNOVATION AWARD 2020. В проекта с Hyundai журито оцени високо новия бизнес модел, който ще позволи в близко бъдеще използване на камиони, задвижвани от водород.  

Ford Transit Custom Hybrids с наградата Ван на годината 2020. Ford of Europe спечели първо и второ място в конкурса International Van of the Year 2020 (IVOTY 2020).

Iveco S-WAY - много нови възможности. След премиерата в началото на юли на новия модел на IVECO S-WAY италианският производител даде възможност и за тест драйв в околностите на Торино на различни конфигурации S-WAY.

DAF CF Electric набира скорост. По време на изложението Solutrans имахме възможност за кратък драйв тест на влекач DAF CF Electric. Междувременно дойде информация, че DAF Trucks е разработил CF Electric и във вариант 6X2 шаси кабина.

 

В брой 10 / 2019 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:

 

BG Тест: Новият Mitsubishi L200 - комфортен и неудържим. Шестото поколение на еднотонния пикап Mitsubishi L200 вече е на българския пазар.

Ford Ranger спечели International Pick-up Award 2020. Последното поколение на новия Ford Ranger е победител в надпреварата за Международната награда за пикап 2020 (IPUA).

Новият Mercedes-Benz Actros - Защо ли има шофьор в камиона? Впечатления след първия тестдрайв в България на новокоронования Камион на годината 2020, който проведе КАМИОНИ.

Батериите на Nikola гарантират 1200 км пробег. Nikola Motor Company си е поставила една наглед недостижима цел - да остави в историята класическите дизелови камиони.

Тол системата ще оскъпи превозите. "Какво очаквате от въвеждането на тол системата и как ще се отразят таксите на бизнеса ви?" КАМИОНИ зададе този въпрос на трима превозвачи.

Николай Рашков, мениджър Бизнес Развитие в Юроспийд ООД: Искам след 25 години да бъдем един от лидерите в Европа.

Peugeot e-Expert с две нива на автономност

Самосвалните полуремаркета на JANMIL – новост за България

Транспортните политики на ЕС до 2025 година

С катинари в Европа на две скорости

СТЕ Трейлърс България осъществи първа доставка на контейнеровозни полуремаркета D-TEC

На тестовата писта с туристическата гама на Van Hool

Първи събор на ретро автобусите в България

Адв. Стела Иванова: Внимавайте с формуляри, изпратени от немски регистри

Защитете товара си с OptiLock

Рали Дакар пое по пътя на петрола

2019 година през погледа на КАМИОНИ

09 / 2019 (01.11.2019)
40

Водородните камиони идват! 

International Pick-Up Award 2020: Тестът за определяне на носителя на Международната награда за пикап.

Негативните последици от Пакет Мобилност 1.

Busworld Europe 2019: По-голям и по-електрически от всякога.

TRATON - иновации и все повече синергия между марките в групата. 

Водородните камиони идват. В края на септември в Швейцария беше даден стартът на проект с нов бизнес модел, който ще позволи реално използване на камиони, задвижвани от водород.

International Pick-Up Award 2020: Тестът. Околностите на Тиерп Арена, на около 50 км северно от шведската столица Стокхолм, бе мястото, където се проведе петият тест за определяне на носителя на Международната награда за пикап.

Негативните последици от Пакет Мобилност 1. 53 на сто от курсовете на българските автомобилни превозвачи от и за България ще бъдат празни заради Пакет Мобилност 1.

Busworld Europe 2019: По-голям и по-електрически от всякога. Над 500 изложители, повече от 58 000 кв. м изложбена площ, 9 изложбени зали в Brussels Expo, стотици автобуси, премиери, новости от автобусната индустрия, десетки хиляди посетители...

TRATON - иновации и все повече синергия между марките в групата. Накъде се развива TRATON Group, фирмата, която обединява MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus и RIO?

 

В брой 9 / 2019 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:

 

Проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“: До 1 март 2020 г. е реалистично да стартира тол системата.

Росен Николов, собственик на Hidrobeton и HB Minerals: Scania предлага перфектно качество на автомобилите и добро сервизно обслужване.

Renault Kangoo   Z.E. Hydrogen – първият водороден ван. Хибридният Kangoo Z.E. Hydrogen ще бъде пуснат в серийно производство в края на тази година.

Над 660 изложители идват на SOLUTRANS 2019. За SOLUTRANS 2019 г., от 19 до 23 ноември,  над 90 на сто от площите на изложението вече са резервирани.

Печелившата стратегия на Daimler Kamaz Rus. В Набережние Челни, Русия, отвори врати нов производствен комплекс за кабини на камиони, резултат от съвместното предприятие между Daimler Group и KамАЗ.

Ford F-MAX набира темпо в България. Флагманът на турския производител, Камионът на 2019 година, беше представен пред български клиенти в красивия етнографски комплекс Дамасцена.

AS 24 - надеждният партньор за професионалните превозвачи

AUBIAN - автопаркът ви в един телефон

БПГА иска ред и прозрачност при търговията с горива

Завърши учебната 2019 година на Knorr-Bremse

Хан спечели рекордна шеста титла

Ford Trucks започна изграждането на мрежа в Западна Европа

MAN Lion’s Coach е Автобус на годината 2020

Примекс откри новия си център за гуми в София

Mercedes-Benz Star Experience 2019

Новият Actros обиколи България

Състезанието за ефективно шофиране на Renault - много емоции и награди

Scania& Road Show 2019 – Take CO2NTROL

Щастливата 13-ка на Volvo

Зимата и дизеловото гориво

Пазарът на употребяваните върви добре

В Чехия и Белгия Хан увеличи преднината си

08 / 2019 (02.10.2019)
36

Тест: Шест от най-големите кабини в сравнителен тест.

Тест: Новият Mitsubishi L200 - повече от здрав пикап. 

Тест: Новите Ford Transit и Transit Custom PHEV.

DAF XF – икономичен, комфортен и ефективен.

Пенко Несторов, съсобственик и управител на ПИМК: Очаквам голямо разместване в бранша през следващите години.

Йоанис Сиафарикас, собственик и управител на фирма Олимпия: Обичам да съм "в час" с новата техника.

Тест: Шест от най-големите кабини в сравнителен тест. На летище Wallduern, в Германия са строени шест влекача с възможно най-големите и луксозни кабини от шест различни марки. Петима журналисти от различни държави (сред които представител на КАМИОНИ) правят всевъзможни измервания – размери в кабината, настройки на седалки и волан, видимост и слепи зони, диаметър на завой, легла, багажни пространства…Добре дошли в сравнителния тест 500 точки.

Тест: Новият Mitsubishi L200 - повече от здрав пикап. Визия на изсечен камък, по-висок и по-широк от предшественика си, по-защитен и по-здрав. Повече системи за сигурност и в помощ на водача, повече свързаност. Така накратко може да се опише новият Mitsubishi L200.

Тест: Новите Ford Transit и Transit Custom PHEV. Новите Ford Transit и Ford Transit Custom PHEV са по-ефективни, по-иновативни, по-свързани… и са създадени за улеснят бизнеса. Това са част от предимствата, които изтъкнаха от Ford Europe при лансирането на двата си нова вана.

DAF XF – икономичен, комфортен и ефективен. „Защо да предпочета употребяван камион от оторизиран вносител в България, а да не го купя например от mobile.de?“. На този въпрос отговаря Димитър Петров, търговски директор в Турботракс България ООД.

Пенко Несторов, съсобственик и управител на ПИМК: Очаквам голямо разместване в бранша през следващите години.

Йоанис Сиафарикас, собственик и управител на фирма Олимпия: Обичам да съм "в час" с новата техника.

В брой 8 / 2019 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:

Тест: Renault T-High Maxispace. По съвсем друг начин се представи появилият се в средата на това десетилетие Renault T - гладки повърхности, запомняща се визия без излишни екстри.

Тест: Otokar Navigo . Списание КАМИОНИ имаше възможност да тества на българска земя компактния автобус Otokar Navigo, осигурен от Автокам България ООД.

Ducato Electric вдъхновява SEVEL. SEVEL e нещо повече от автомобилен завод - вече почти 4 десетилетия това е домът на легендарния Ducato.

Облачно време на панаира. Ако Международният технически панаир в Пловдив е огледало на икономическата реалност у нас, отражението не радва.

Пакет Мобилност I разцепи Европа. Бъдещето на пакет Мобилност I ще бъде решено на триалог в Брюксел.

Вторият център на ПРИМЕКС заработи в София

Карти, знаци и рамки за тол системата

SAF-HOLLAND и вашите гаранции

Субсидиите за е-ванове в Европа набират скорост

Busworld Europe – по-голям от всякога

СЕТ 2019: Кой ще бъде Автобус на годината

Volvo Polska отбеляза четвърт век

Тенденции в градската мобилност в ЕС

Бъдещето на мобилността

Един професионалист на 88

Кога са за смяна гумено-металните детайли

В Чехия и Белгия Хан увеличи преднината си

07 - ПРОМОЦИЯ / 2019 (02.09.2019)
31

Тест: Пътят продължава с Iveco S-WAY. Новият модел е с обновена кабина и много възможности за свързаност.

Тест: Новият двигател MAN D15 - подходящ за различни приложения.

Тест: Новият Volkswagen T 6.1 е по-интелигентен от всякога.

Николай Шушков, мениджър транспорт в Транс Династи ЕООД: Търсим нови дестинации, за да се спасим от Пакет мобилност.

Тол системата – все още е ребус с много неизвестни.


Тест: Пътят продължава с Iveco S-WAY. Новият модел е с обновена кабина и много възможности за свързаност. В началото на юли в Мадрид се състоя дългоочакваната премиера на новия модел на Iveco за превози на дълги разстояния. Той е с ново име - S-WAY, като целта на новото име е да се подчертае, че Iveco като производител поема по нов път.

Тест: Новият двигател MAN D15 - подходящ за различни приложения. Какво ново предлага MAN през тази година досега? Отговор чрез интензивен еднодневен драйв тест на три различни камиона в околностите на Мюнхен. Новостите включват подобрения в цялата гама двигатели, като акцентът е върху новия 9-литров двигател D15, както и нови системи в помощ на водача.

Тест: Новият Volkswagen T 6.1 е по-интелигентен от всякога. По-малко от нов модел, но много повече от фейслифт. Така Volkswagen Nutzfahrzeuge представи новия T 6.1. В средата на август пък лекотоварното подразделение на немския гигант даде възможност на членовете на международното жури Ван на годината, сред които и списание КАМИОНИ, да тестват новия T 6.1.

Николай Шушков, мениджър транспорт в Транс Династи ЕООД: Търсим нови дестинации, за да се спасим от Пакет мобилност. Транс Династи ЕООД има над 25 години опит в регионалните и международните товарни превози. Списание КАМИОНИ разговаря с Николай Шушков, мениджър транспорт и  експлоатация в компанията, за актуалната ситуация в бранша в светлината на чаканите регулаторни промени, въвеждането на тол системата и кризата за професионални водачи.

Тол системата – все още е ребус с много неизвестни. Обхват, тарифи, доставчици на услуги и пусков срок. Това са големите неизвестни, съпътстващи все още изграждането на българската тол система. За целта Пътната агенция отвори 4 демонстрационни центъра в София, Пловдив, Варна и Русе, където превозвачите могат да тестват закупуването на маршрутни карти от четирите канала, по които АПИ ги продава.

В брой 7 / 2019 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:

Тест: Citroen C4 Cactus PureTech 130. Бензин или дизел? Списание КАМИОНИ тества пътното поведение на един съвременен бензинов турбодвигател.

2253 нови тежки камиона за 7-те месеца на 2019 г. Това е значително увеличение на пазара спрямо същия период на 2018-а.

ИА АА издава тахокарти от новите образци. 15 юни мина и интелигентните (смарт) тахографи за новите товарни автомобили и автобуси са факт.

Световната индустрия на автомобили за работа - на плюс - това е най-важното. Трудно да се състави точна световна статистика. Обзорът отговоря къде, колко и какво се произвежда и продава.

Тайните под капака на Nikola. За основателя и главен изпълнителен директор на Nikola Motor Company, Тревър Милтън, с пълна сила важи максимата, че "апетитът идва с яденето".

Няма гума, която се разработва лесно. Това обяснява Лоран Колантонио, директор технологии гуми за комерсиални автомобили в Goodyear.

Практични решения за различни приложения

ХИДРОТЕК е в услуга на транспортния бранш

Електрически MAN Lion’s City и Neoplan Cityliner без огледала

210 нови автобуса са регистрирани в България през 2019 г.

Силвър Стар достави два уникални за България Sprinter 319 Tourer

Yutong E12 идва с още по-мощна батерия

Производителите: А сега накъде

Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно

Mercedes-Benz eActros работи в Logistik Schmitt

Проблеми при експлоатацията на стартерни и тягови акумулатори

2377 употребявани тежкотоварни автомобила са регистрирани от началото на 2019 г.  

Хан е самотен лидер

Начало